樹上房——KALEcafe(Kun peng)

項目地點:杭州 | 2017-04-14 906 10

樹與房子是甘藍咖啡連鎖的符號,這個符號最容易被大眾理解接受的,但是也是使用最多的,所以如果這些符號以一個富有巧妙功能與獨特形態呈現成為重點。

Tree and house are the symbols of the Kale Café chains, which are most acceptable and popular to the public. For this reason, how to make present these symbols with a clear function and unique shape becomes the key of the whole design. 

3.jpg

該空間位于杭州鬧市區,面積130m2,兩層樓,整個空間為長條狀,落地窗與入口在空間的一端,另一段為樓梯間,樓梯間沒有任何窗戶。為了將空間不利因素轉化為優點,我們用一種沿縱深方向排列的空間圖形元素表達品牌。一樓為不同形態的彎曲木條沿縱深方向排列,當從空間的一端看的時候,木條的重疊組成富有動感“樹”。彎曲木條不僅僅是一個裝飾,其本身的固定結構也是置物隔板,能夠為外賣產品,軟裝提供展示空間。

This space is a 130 m2, 2-story building, that located in downtown Hangzhou. The space is long strip-like – French Windows and the entrance are at one end of the space, while staircase at the other end without any window. In order to transform the space disadvantages into advantages, we use special graphic element arranged along the depth direction for the brand expression. On the first floor are different forms of bending wood arranged along the depth direction, which would perform a dynamic “tree” when seen from one end of the space. Bending wood is not just a decoration; its fixed structure is also a rack to show some product, soft mount provides exhibition space.

二樓為不同形態的小木屋沿縱深方向排列,黑色的金屬邊框強調了其輪廓,讓人們無論是站在店外,還是置身于空間中,都能最直接強烈的感受到不同形態木屋組成的韻律美。木屋的形態偏于原始,與店中家具一并營造出一種“反城市”的氛圍。

On the second floor are different forms of cabins arranged along the depth direction. Their black metal frames emphasize their contour, letting people feel the strong rhythm beauty of various forms of cabins, whether standing in or outside of the space. The form of the cabins is partial original, along with furniture, creating a sense of “anti-urban”.

樓梯間里將樹的元素改變形態與材料,讓其在垂直方向上擴展。伴隨顧客上樓,這課樹視覺也在發生變化。工業材料的運用一方面考慮成本,一方面也希望樓梯作為一個過渡空間與一樓二樓使用材料的略有不同。樓梯間在燈光上設計了多種照明形式,通過光線的趣味性來減弱空間的封閉感。

It changes the form and material of tree element in the staircase, making it expand in the vertical direction. The visual of this tree changes as the customer moves up the stairs. The reason for using the industrial materials on one hand is for cost consideration, on the other hand, it hopes to create a transition space between first floor and second floor by using different materials. Various lighting design are used in the staircase, wishing to weaken the sense of space closure by the interestingness of the light.



何牧

上海

\ 堂晤設計

\ 創始人

簡介 Introduction

  • 15170
  • 60
  • 20
  • 0

www.9882461.live \ 關于設計腕兒 About us \ 聯系我們 Contact us \ 智囊團 Brainpower  \ 設計腕兒×地產商 Designwire×Land Baron \

京ICP備15003767號-1
3A彩票苹果 麻将来了下载 刘伯温精选一码期期准 国际棋牌下载大全 深圳福彩35选7走势图 佳隆股份股票趋势 海龙王捕鱼 澳洲幸运8开奖记录 吉林麻将手机版 安徽11选五基本走势 娱乐棋牌网下载